مضرات و معایب برنج خارجی – چرا برنج خارجی نخریم؟

برنج‌های خارجی بخش بزرگی از بازار برنج کشور ما را در اختیار گرفته اند. عمده وارادات برنج به بازار ایران از کشورهای هند، پاکستان، تایلند و … صورت می‌گیرد. اگر چه برنج خارجی به دلیل قیمت مناسب، تعداد طرفداران قابل توجهی دارد، اما با توجه به نامعلوم بودن شیوه تولید این برنج‌ها، صحبت‌هایی درباره مضرات و معایب برنج خارجی همواره وجود دارد. در این مقاله از وبلاگ گالش قصد داریم به بررسی مضرات و معایب برنج خارجی بپردازیم.

برنج خارجی شامل چه برنج‌هایی می‌شود؟

با اینکه کشورهای زیادی در سراسر دنیا اقدام به تولید برنج می‌کنند، اما برنج‌های خارجی در بازار کشور ما خیلی متنوع نیستند. برنج‌های خارجی عرضه شده در ایران عمدتا برنج‌های باسماتی، 1121 و برنج‌های دانه بلند هستند که با قیمت مناسب و به منظور تنظیم بازار، به کشور وارد می‌شوند.

محبوب ترین انواع برنج خارجی در کشور ما، برنج‌های پاکستانی و هندی هستند. برای آشنایی بیشتر با برنج هندی و مزایا و معایب آن، مقاله «آشنایی با برنج هندی» را مطالعه کنید. همچنین برای آشنا شدن با مزایا و معایب برنج‌های پاکستانی، مقاله «آشنایی با برنج پاکستانی»، اطلاعات مناسبی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

معایب برنج خارجی چیست؟

وقتی صحبت از معایب برنج‌های خارجی می‌شود، منظور این نیست که این برنج‌ها به طور کامل ناسالم هستند و این احتمال وجود دارد که با مصرف آن‌ها فورا دچار مشکلاتی شوید. بلکه به این معناست که مصرف برنج خارجی در دراز مدت ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد.

وجود مواد سمی و مضر

یکی از احتمالاتی که در بحث معایب برنج خارجی همواره از آن صحبت می‌شود، احتمال وجود مواد مضر در برنج‌های خارجی است. برخی از کارشناسان ادعا می‌کنند که تولیدکنندگان برنج در برخی از کشورها برای بهبود کیفیت ظاهری برنج‌های خود، اقدام به افزودن برخی از مواد مضر و سمی مانند آرسنیک به برنج می‌کنند. این مواد می‌توانند در کوتاه مدت یا درازمدت سبب ایجاد مشکلاتی برای مصرف‌کننده شوند.

مصنوعی و غیرطبیعی بودن برنج خارجی

یکی دیگر از معایب برنج خارجی، مصنوعی بودن برخی از انواع آن است. برخی از مصرف‌کنندگان و کارشناسان اعلام می‌کنند که در کشورهای خارجی، بخشی از برنج‌های برداشت شده را به صورت آرد در می‌آوردند و سپس مجددا آن‌ها را در ابعاد یکسان قالب بندی می‌کنند. به همین دلیل است که برخی از برنج‌های خارجی دارای دانه هایی هم اندازه و یکدست هستند.

ارزش غذایی کمتر نسبت به برنج ایرانی

اگر چه آب و هوای بسیاری از کشورها برای رشد برنج مناسب است، اما این مسئله لزوما به معنای کیفیت بالای برنج تولید شده نیست! بسیاری از برنج‌های خارجی فاقد ارزش غذایی بالا هستند و مواد مغذی زیادی برای بدن فراهم نمی سازند. بخش زیادی از این نوع برنج در روند گوارش جذب بدن نمی شود و عملا برای بدن هیچ فایده‌ای ندارند.

جمع بندی معایب برنج خارجی: برنج خارجی سالم‌تر است یا ایرانی؟

پاسخ این سوال مانند روز روشن است! برنج‌های ایرانی به دلیل کیفیت و رده سلامت بالا، بهترین نوع برنج در سراسر دنیا شناخته می‌شوند. برنج‌های خارجی تنها در بحث قیمت کمتر و به صرفه بودن نسبت به برنج‌های ایرانی برتری دارند و از نظر سلامت، برنج ایرانی همواره بهتر از برنج خارجی است.

پست‌های اخیر: